Planificare strategica pentru afaceri

Planul strategic ofera un model care descrie compania, produsele sale, mediul concurential, echipa de management, securitatea financiara, precum si riscurile de afaceri.

Un plan de planificare strategica pentru afaceri este mult mai mult decat un instrument de obtinere a finantarii. Daca inca mai aveti inchise in cap toate planurile si ideile initiale, pregatirea unui plan de planificare strategica va poate ajuta sa clarificati care este directia in care merge societatea dvs. Acesta poate asigura ca actorii cheie din afacerea dvs. sunt toti pe aceeasi directie, si pastreaza coordonarea atat a activitatii cat si a personalului in directia stabilita.

O planificare strategica este adesea necesara atunci cand…

 • Incepeti sa dezvoltati un nou produs sau serviciu
 • Se extinde organizatia, produsul sau serviciul
 • Se cumpara o noua afacere, produs sau serviciu
 • Se doreste resuscitarea afacerii actuale aflate in declin.

Planul de planificare strategica ofera un model care descrie compania, produsele sale, mediul concurential, echipa de management, securitatea financiara, precum si riscurile de afaceri.

O planificare strategica va permite sa…

 1. Identificati si sa descrieti profilul clientului-tinta, caracteristici, avantajele si beneficiile unui nou produs sau serviciu.
 2. Justificati faptul ca planurile sunt credibile prin cercetarea pe deplin a necesitatii de a avea o noua afacere.
 3. Elaborati planuri de comercializare, inclusiv descrieri complete ale campaniilor promotionale cu cronologie de punere in aplicare. Veti obtine, de asemenea, examinarea conditiilor de piața, natura clientilor, precum si al concurentilor, potențialul de vanzari, si rezultatele preconizate ale campaniilor de promovare.
 4. Elaborati planuri de personal, inclusiv identificarea jucatorilro cheie, deprinderi, aptitudini și experienta necesara pentru a construi noua afacere.
 5. Elaborati planuri de gestionare, inclusiv descrieri complete ale sistemelor de management si termenele de punere in aplicare.
 6. Intocmiti planurile financiare, inclusiv costurile estimative de pornire, costurile de exploatare, venituri, profit, precum si analiza pentru primii  3-5 ani.
 7. Planurile financiare prognozate va permit sa preziceti in mod eficient problemele viitoare, sau a de a le preveni. Cu alte cuvinte, perspectiva dobandită prin planul de afaceri strategic poate aduce o contributie semnificativa la succesul companiei, si va ajuta sa obtineti  finantarea de care aveti nevoie. De fapt, cele mai multe institutii de credit si investitorii privati nu discuta cu tine, fara un plan financiar solid.
 8. Formulati o companie, inclusiv repere cronologie pentru produse si servicii in dezvoltare.

Tineti minte un singur lucru! Lipsa de planificare strategica reprezinta planificarea esecului.

Gama variată de servicii conține:

Lasati-ne sa dezvoltam un Plan de Afaceri Strategic puternic care va conduce afacerea ta catre succesul pe care il merita.
Solicitati Consultanta Gratuita mai jos.